Mijn eerste MVP Summit

A picture

Datum

15-3-2018

Reading time

4 minutes

Expertise

Als MVP voor Office 365 werd ik uitgenodigd voor het Global MVP Summit op de Microsoft-campus in Redmond (in de buurt van Seattle). Tijdens dit event worden alle MVP’s door de Microsoft-productteams bijgepraat over de ontwikkelingen op Microsoft-gebied (roadmap). De MVP’s op hun beurt krijgen de kans om Microsoft feedback te geven: wat zien we bij klanten gebeuren, hoe kunnen we beter op hun wensen aansluiten en welke concrete adviezen kunnen wij Microsoft geven?

NDA

Wat er allemaal precies is besproken? Ik zou het graag met je delen, maar helaas valt alles onder NDA (Non-Disclosure-Agreement). En dat wordt zeer serieus genomen! Wanneer je iets deelt wat onder deze NDA valt, is het meteen einde MVP-status – Microsoft hanteert hier dus een zerotolerancebeleid voor. Maar geloof me, in vijf dagen krijg je enorm veel interessante content voor je kiezen.

Naast de sessies met de productteams is deze MVP Summit een uitgelezen kans om te netwerken met mede-MVP’s over de hele wereld. Ook kun je tijdens het Summit op een laagdrempelige manier Microsoft-medewerkers benaderen. Personen die je normaal alleen op grote events als key-note sprekers tegenkomt (Jeff Teper, Dan Holme et cetera) lopen hier gewoon ‘in het wild’ rond.

A picture

Ik met mijn grote mond…

Eerder, in november van dit jaar, bezocht ik in Kopenhagen de regionale bijeenkomst voor MVP’s in de Nordics, Benelux en Baltics. Daar gaf ik als feedback dat er binnen de MVP-community ruimte is voor meer Office 365 User Adoption-zaken. Als reactie hierop kreeg ik enkele weken voor de MVP Summit in Redmond een bericht van Microsoft. Ze hadden mijn feedback ontvangen en lieten weten dat ik op de MVP Summit een drie uur durende workshop rondom Office 365 User Adoption mocht geven. Slik! – dat had ik eigenlijk niet verwacht! Ik geef wel vaker presentaties, maar dit is een heel ander kaliber publiek. Het zijn allemaal MVP’s met veel kennis van zaken en vaak uitgesproken meningen.

Maar goed, wie A zegt moet ook B zeggen! Voor mijn workshop zocht ik contact met Darrel Webster (MVP uit Nieuw Zeeland) en Kirsty McGrath (MVP uit Australië) – zeer ervaren sprekers op het gebied van Office 365 User Adoption. We deelden de workshop op in drie delen:

  1. Introductie door mij
  2. Drie presentaties van 45 minuten (we zouden alle drie een presentatie doen)
  3. Een interactief brainstormgedeelte om ervaringen te delen

Op een zondag kwamen we in een hotel bij elkaar en hebben we alles verder afgestemd, zodat we een sluitend verhaal hadden en klaar waren voor onze workshop. Gaaf om met ervaren mensen als deze MVP’s samen te mogen werken!

Op donderdag stond de workshop gepland. Uiteraard had ik mijn presentatie in Nederland al helemaal afgerond, maar tot dertig minuten voor de workshop heb ik nog de laatste zaken aangepast om het verhaal te krijgen zoals ik het voor ogen had.

De workshop

Ik vertrok op tijd met een Uber (grandioos taxisysteem!) naar de Microsoft-campus om de final check te doen (controleren of de microfoons en schermen werken, de laatste details bespreken met mijn twee collega’s et cetera). Vervolgens was het een kwestie van afwachten of er deelnemers naar de workshop zouden komen. En jawel; er verzamelde zich een interessante groep MVP’s in de zaal. Veel van deze MVP’s kende ik al via Twitter en delen enorm interessante content over Office 365-zaken. Tussen het publiek enkele grote namen en een aantal Microsoft-medewerkers – spannend!

Mijn inhoudelijke sessie was een ‘showcase’ over mijn user adoptie-aanpak bij mijn klant.

Deze aanpak heb ik al vaker gedeeld binnen de community en met Microsoft EMEA, maar ik had geen idee hoe dit publiek op mijn aanpak en ervaringen zou reageren. Maar gelukkig! Mijn inhoudelijke presentatie werd beloond met een applaus en veel complimenten: ‘wow’, ‘awesome’ en ‘great ideas’.

Enorm gaaf om dit als feedback te krijgen van deze groep mensen. Na deze sessie was er nog een interactief gedeelte, maar voor mij was het meest spannende deel al geweest. Ook op Twitter werd er door diverse deelnemers op de workshop gereageerd; leuk om ook daar positieve reacties terug te lezen.

Zoals je begrijpt; mijn week was zeer succesvol. Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen, interessante content ontvangen, een gave presentatie mogen verzorgen en mooie reacties ontvangen op mijn Office 365 user adoptie-aanpak.

Mijn next step is om deze presentatie ook op de Micorosoft Ignite te geven in september in Orlando. De juiste contacten zijn al gelegd, nu maar afwachten of het gaat lukken! Weet je niet precies wat Office 365 is? Lees dan mijn blog en bekijk de video.

Blijf op de hoogte met Craft

Wil jij geen events meer missen en via blogs op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Office 365? Meld je dan aan voor de Craft-update!